Om Peter Marstrander

Om Peter Marstrander

Besøk vårt utsalg i Narverødveien 40, 3113 Tønsberg, Bygg 2. Der har vi også verksted, lager og pianoskole. 


slagen-pianoJeg begynte å lære meg pianostemming under siviltjenesten våren 1979. Noen venner av meg hadde et ustemt piano. De gjorde avtaler med en pianostemmer, som aldri kom. Jeg stemte pianoet etter orgelet de hadde, men det holdt ikke lenge så var det ustemt igjen. Så jeg fikk tak i noen bøker om pianostemming og reparasjon, fra Deichmanske bibliotek. Da lærte jeg meg teorien, og begynte å øve meg opp.

Jeg hadde tilgang til tre pianoer som jeg fikk lov til å øve meg på. Det ble til at jeg satt mange og lange kvelder for å lære å høre de fine svingningene, og det var med på å forkorte siviltjenestetiden. Etter et halvt år var jeg noenlunde fornøyd med stemmingen.

Senhøsten 1979 begynte jeg å stemme litt for kunder, og gikk inn for å få kresne kunder for å perfeksjonere meg. Det gikk etter hvert ganske bra, og da jeg var ferdig med siviltjenesten januar 1980, begynte jeg å livnære meg av pianostemming. Reparasjon lærte jeg gjennom kontakt med pianoverksteder og pianostemmere og pianostemmerlinjen i Bærum.

Helt fra begynnelsen av min karriere som pianostemmer bygde jeg opp en stor og stabil kundemasse i Horten der jeg bodde, i resten av Vestfold, og på Kongsberg. Særlig på Kongsberg var det stort behov. Der fikk jeg hundrevis av kunder som jeg fortsatt har den dag i dag. Fra januar 1982 leide jeg et stort verkstedlokale på Tverved i Slagen, utenfor Tønsberg, med en tilstøtende leilighet, der jeg bodde til mai 1985. Jeg hadde etter hvert en stor utstilling av både brukte og nye pianoer, og fra høsten 1985 brukte jeg også leiligheten til utstilling av nye pianoer.

Musikkskole

Høsten 1986 startet jeg musikkskole i leiligheten. Musikkskolen omfattet piano-, orgel- og gitarundervisning, noe som etter hvert ble innskrenket til bare pianoundervisning. Da leiligheten etter hvert ble brukt til andre formål, la jeg også ned pianoundervisningen i 1993.

Nytt verksted og utsalg

Slagen Pianoverksted har 1.5.2021 åpnet verksted og utsalg samt pianoskole i Narverødveien 40, 3113 Tønsberg, Bygg 2. Kun fornøyde kunder er vårt motto.

Kompetanse

  • I 1980 og 1982 tok jeg stemmeprøver hos Grøndahl og Aspheim i Oslo
  • Skraphandlerbevilling og rett til salg av nye pianoer

Slagen Pianoverksted v. Peter Marstrander er medlem i TryggHandel.

Besøk Slagen Pianoverksted på Facebook

facebook-logo